Helg!

Igår sov barnen hos mamma och pappa så jag och älsklingen fick lite tid för varandra 😍 
Vi drack några öl/cider på altan, kimpen spelade å sjöng, åt middag med några drinkar på bruks innan det bar av hemåt för godis och sova. 👌
Imorse käka vi godis till frukost i sängen (😂), sen åkte vi och hämtade kidsen på förmiddagen! 
Eftermiddagen spenderade vi på Norbergs marknad! Barnen var superduktiga och hade jätteroligt, så underbart 😍

(null) (null) (null)

(null)

(null)(null)


Typ så...

(null)


Byggarebob!

Sen sist så har vi grejat mer med altanen och jag har legat i feber några dagar. 
Idag var första dagen utan alvedon och det gick helt okej, dock fortfarande grym jäkla huvudvärk som setat i över en vecka, men antar att de bara är att gilla läget. 
Väggen vi reglade upp har fått både fönster och panel, målade insidan på uterummet idag också! Imorgon ska Kim å barnen köpa foder att sätta upp runt fönstret och lite lister åså. Sen lär vi ha mer panel för att täcka bärlinan till taket som går efter ena väggen. 
Mycket småfix kvar men det går iallafall framåt. Målet är att ha klart allting invändigt i uterummet med lister, målning och någorlunda inredning till Moas födelsedag. Dels för att kunna ha gäster ute också så fler kan fika samtidigt men också för att det är såååå tråkigt att bjuda hem folk när det är renoveringsstök. 
Sen ska utsidan målas och räcket runt soldäcket åså ska fixas också, men det får nog bli senare. Man kan ju inte göra allting på en gång även fast man gärna vill :) 

Men nej, nu ska jag försöka sova och hoppas på att vakna utan huvudvärk för imorgon kallar jobbet! 

Bästa kidsen som hjälper till så mycket ❤️
(null)

(null)

(null)


Full fart ☀️

Idag efter jobbet så blev det att skruva fast fönstret på altan sen la vi några brädor panel också, men får fortsätta mer en annan dag! 
Vid 16.30 kom mamma förbi och kikade lite (hon var ute och gick) och så kom kims jobbarkompis för att hjälpa till att byta bromsar (eller nått) på Skodan. 
Jag å barnen bjöd mamma på mat innan vi skjutsade hem henne, och nu sover barnen som stockar. 
Moa börjar bli förkyld också, hon är snorig, har ont i halsen och lite lätt feber. Typiskt men ganska väntat, dom har nämligen varit friska riktigt länge nu! 

Kim är fortfarande ute och grejar så får väl se när han kommer in ikväll! 
Själv ska jag slänga mig framför tvn nu innan sängen kallar! ✨

Fantastisk helg! ✨💛

Denhär helgen har varit helt underbar! 💛
I fredags efter jobbet var jag och gjorde fransar, sen var jag ut och åt/drack drinkar med Sara och Linda, Supermysigt! ✨
(null)

(null)

(null)

I igår (lördag) så hann vi hur mycket som helst! Efter frukost mätte vi ute på altanen och åkte till Hedins i två omgångar för att köpa panel, reglar och skruv! 
Sen lekte barnen med en kompis och jag grejade lite både inne och ute, Kim böt däck på kian och sen lunchade vi på Haket! Gick även förbi fontan som fyllde 30år innan vi åkte hemåt igen. Väl hemma så ville barnen cykla så vi tog oss en runda innan vi åkte upp på Fagerliden för att kolla på södras match! 
Sen hem på kvällen för mat, mys och läggdags! Allt detta i helt underbart vårväder ☀️
(null)

(null)

(null)

Idag efter frukost så satte vi igång med altanen! 
Jag och Kim har reglat upp allting så det är färdigt för panel och fönster en annan dag! 👌 Barnen har också snickrat och kämpat på, superduktiga! 👊
(null)

(null)

(null)

(null)

Superbra helg med andra ord! 
Fint väder och min lilla familj, världsbäst kombo! 💛

💛

Idag har Kim och barnen varit i badhuset sen testade vi på innebandy på eftermiddagen. Blev nog lite mer gympa än innebandy men barnen tyckte det var kul iaf ✨💛


(null)

(null)

(null)

(null)


Söndag!

Denna helg gick riktigt fort! 
Igår var jag och adina till Västerås för massa shopping, Supermysigt! 💛
På eftermiddsgen/kvällen bowlade vi och käkade tacos med grannarna 😍👌
Idag har adina, Milla och Nova varit här hela dagen så barnen har haft superskoj! (Och jag med) 👌💛 
Kim har sin andra drygvecka så han har haft förmiddagshelg i helgen, nu återstår jobb hela veckan sen får vi äntligen en helg ihop ❤️ 
Tanken är att fortsätta med altanen i helgen, får hoppas vädret är någorlunda okej och att vi hinner handla hem virke och skruv i veckan 👍 
Skulle så gärna vilja ha klart de till Moas födelsedag, så det är bara att ligga i nu. ✌️

Tråkigt, osammanhängande och ja, kasst inlägg. Men men, lite bilder från senaste veckan! 
(null) (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Världens finaste ✨

(null)

Jag älskar er mest av allt på jorden 💛

Bara vara digsjälv ❤️

Jag brukar inte ta dessa disskutioner ofta, dels för att jag inte orkar "försvara" vad jag tycker och tror på, och dels för att kunskapen är obefintlig hos vissa så det bara inte går. 

Men varför, varför kan inte barn (och vuxna med för den delen) få vara sig själva? Sitt "bästa jag" utan att någon ska kommentera det!? 
Varför ska (oftast vuxna) människor kommentera barns utseende? Varför kan inte barn få vara som dom vill, utan att bli ifrågasatta? 

Vi pratar ofta om hur vi vill att människor ska bete sig emot varandra, att barn är elaka och mobbar. Men vet ni vad? Det är vuxna som mobbar, och barn hör vuxnas sätt att prata och tar efter. 
Jag har så svårt för det. Svårt för att höra vuxnas trångsynta tankesätt om genus, om stereotypa könsroller. 

Varför kan inte min 4,5 åringa son gå i leggings utan att behöva försvara det? Varför ska VUXNA människor kommentera hans kläder? Skärp er förfan. Ska jag börja kommentera varenda gång jag tycker ni har fula kläder? Har ni så jävla sorgliga liv så att ni måste kommentera och förminska barn på 4 år? Pinsamt är det. 

Att bryta normer är så jävla modigt, kan de barnen som vågar bryta normer inte bara få vara just det? Modiga och riktigt underbara!

Och nagellack, varför ska jag måla min dotters naglar men inte min sons? Ska jag säga till honom att han inte får ha nagellack för att han har snopp? Och han frågar vad det spelar för roll om man kissar med en snippa eller en snopp eftersom nagellacket sitter på fingrarna och inte mellan benen. Ska jag bara säga att pojkar inte har det då? 
Herregud, låt barn få göra precis som dom vill, låt barn ha nagellack om dom tycker det är fint. 
För visst har du saker som du tycker är fint? Varför ska inte barn få ha det? 

I måndags hade Theo sin nya tröja med paljetter på förskolan. Hans nya favorittröja som är den finaste han någonsin haft. 
Han hittade den i affären, lös upp som en sol och sa att han önskade sig den mest av allt. 
Ska jag som vuxen gå in och bestämma att han inte får ha kläder med paljetter när hans syster får det? Ska jag säga nej fast dom båda tycker att paljetter är fint? 

Jag blir så jävla irriterad av att hela tiden få försvara min sons val, för vuxna människor. Att jag hela tiden ska behöva ta samtalen med honom om att han får vara precis som han vill och att han är världens finaste och coolaste för att han vågar det. När han på kvällen sitter ledsen i soffan av att VUXNA människor säger att han inte får ha nagellack/leggings/paljetter, att dom VUXNA skrattar åt honom.
Inte ett enda barn i måndags, kommenterade hans kläder. (Inte nån pedagog på förskolan heller, dom är fantastiska!) Inte ett enda barn sa något dumt, utan dom kände på paljetterna och tyckte att han var fin, han ÄR fin. Men, FLERA vuxna skrattar, kommenterar och trycker ner!! 

Theo gillar även att klä ut sig, att vara prinsessa är superroligt. Men när vi får besök skrattar de vuxna åt honom och utbrister "men Theo, vad har du på dig?" 
Jag blir så förbannad!!! Jag SKITER i om era barn inte får vara sig själva och jag SKITER i om ni tycker att det är fult, fel eller vadfan som helst. Men VAD ger er rätten att kommentera mitt barn, i utseende? Och VAD ger er rätten att bestämma vad han ska leka med? 
Skärp er förfan. Låt alla vara precis som dom vill, oavsett vad NI tycker. 

Och föresten, vet ni vad? Theo duschade idag och snoppen satt kvar. Den har inte ramlat av bara för att han klär sig i det han tycker är fint eller leker med det han tycker är roligt. 

Så, vad ni än gör. Kom fan inte och säg att barn är elaka, när det är ni vuxna som är dom största mobbarna! Skäms på er! 

Och nej, ni behöver inte tycka lika. Många har stor okunskap om detta, och rädsla för det. Men kommentera INTE mitt barn i form av utseende, aldrig! RSS 2.0