Allt möjligt!

Nu är äntligen tapetsering och golvläggning klart i nya vardagsrummet. Golvlister fixade Kim idag och nya soffan och bordet är också ihopskruvat! Känslan är asskönt! Det är så lättande när något sådant blir klart! 
Ska visserligen upp med fönsterbrädor, gardiner, få in tvn åså också, men "grovjobbet" är liksom färdigt! 
Här kommer en liten smygkik:

Nu ska allt småfix också göras sen ska vi börja slå upp en vägg i gamla vardagsrummet och göra nytt sovrum! Det är nått heeeeeela tiden, men jag ser framåt, om några år är allt klart, HAHA! 

Annars då? 
Va ut med jobbet i fredags! Riktigt trevligt var det, tur man har de bästa kollegorna! Här har ni en bild från dess med:

Annars så har jag vart på barnkalas, vart på dop och lite annat smått och gott. 

Imorgon ska vi till Västerås och jag är SÅ nervös.. Moa är sen i språkutvecklingen så vi går hos logoped sen några månader tillbaka och första gången vi var dit så skickades en remiss till hörselenheten för att kolla så att hon hörde bra, vilket hon gjorde. Senast så skickades en remiss till öron-näsa-hals för att kolla en körtel bakom näsan/munnen som eventuellt är förstorad på henne. Detta ska kollas upp imorgon och det gör så ont i mig. Det behöver ju absolut inte vara något problem så den biten med eventuell operation åså oroar jag mig inte över nu, känner mig mest dum för att dom ska gå in med en liten kamera genom näsan på henne för att undersöka körteln. 
Antar att det kommer bli en jobbig undersökning men hur som helst så är det för hennes bästa, får försöka tänka så. 

Men nej, nu ska karln få massera mig lite 😇
Ha de göttans! 

Tatueringar!

Idag var dagen kommen, la mig under nålen för två gaddningar på förmiddagen! :)

Äntligen har jag pappas & mammas personnummer intatuerat i romerska siffror! Något jag tänkt gjort i flera år men inte kommit till skott med.. Världens bästa föräldrar alltså, vad vore jag utan dom? 
Dom har stått ut med mig, funnits där för mig och ställt upp 24 timmar om dygnet hela mitt liv, jag kommer aldrig någonsin kunna tacka dom för allt dom gjort, allt dom gör och allt dom kommer göra för mig. Jag älskar er så mycket och jag hoppas ni förstår hur tacksam jag är över att ha er ❤️

Och ett ankare på foten, ankare står ju för hopp, så nån liten betydelse har det väl ändå, men det är mest för att jag tycker det är fint! 😉

Färska och svullna, men lär ju visa bild iaf! Förskolan

Jag blir så arg när politikerna yttrar sig om hur situationen i förskolan ser ut. När dom pratar om sina jävla siffror som ligger helt acceptabelt. När dom pratar om att vi pedagoger ska ändra vårt arbetssätt för att få en förbättring.

För det första, det är barn vi pratar om. Barn är BARN, inga siffror i världen kommer någonsin kunna berätta för oss om en barngrupp fungerar bra eller dåligt. Alla individer är olika! På ett ställe kan det vara 20 barn på tre pedagoger och fungera jättebra medans det kan vara exakt lika många barn/pedagoger på en annan avdelning och där vara kaos. Barn har olika behov, behov som vi måste tillgodose. 
Förskolan ska inte bara se till att barnen har det bra i form av mat, blöjbyten, torra kläder osv. Vi ska även följa en läroplan, dokumentera vårat arbete, fixa inbjudande, lärande och pedagogiska miljöer, gå på möten, gå på utbildningar, ibland även fixa frukost och mellanmål själva, ta hand om disken, vi ska ha tid att prata med föräldrar i hallen, skriva scheman, arbeta dubbelt pga sjukdom och vikariebrist osv osv. 
Tänk såhär: 
En personal är sjuk på en avdelning med 22 barn. Det blir avslag på vikarie, man blir alltså två pedagoger på 22 barn. Exempel på arbetstider är tidigt skift 6.15-14 och sent skift 8-16.30.
Den på det tidiga skiftet ska ha rast mellan 9-9.30 vilket innebär att det då är en pedagog själv på 22 barn. Efter lunch ska den på sena skiftet ha rast och då blir den andra pedagogen själv med 22 barn. 
Detta resulterar i att det inte går att ta rast= man arbetar gratis och ohälsosamt under stress för att få dagen att fungera. Om någon "olycka" är framme då? Barn ramlar och slår sig ganska ofta, barn kissar/bajsar på sig ibland. Då går det en pedagog till det vilket gör att en pedagog är själv med resten av barnen. 
När sedan den på det tidiga skiftet slutar kl 14 så står den på det sena skiftet själv kvar med 10-15 barn och ska fixa mellanmålet med blöjbyten, framduktning, disk osv.

Detta är väl kanske en extrem beskrivning och såhär ser det inte ut jämt.. Men det händer, tyvärr allt för ofta. Och det är inte okej. Vi kan inte garantera barns säkerhet när vi arbetar så, och vi kommer tillslut bli sjukskrivna för att vi inte orkar mer.

Detta gör mig så ledsen. Att man idag hellre tänker på pengar och trycker in så många barn det får plats (och fler därtill) på förskolorna istället för att tänka på barnens bästa och anpassa barngrupperna efter barnen. 
Barnen mår dåligt av detta och det är inte hälsosamt för någon.

Det behövs fler förskolor alternativt mer personal och större lokaler. 
Det behövs fler vikarier 
Det behövs en förändring!

Jag själv har knappt mina barn på förskolan som ni vet, mycket pga detta. Jag har ingenting emot pedagogerna på barnens förskola, dom är underbara allihop och gör ett kanonjobb, men jag vet hur deras arbetssituation ser ut och kan jag underlätta den gör jag det mer än gärna. 

Detta är min personliga åsikt, respektera det precis som att jag respekterar att alla inte tycker likadant. 
Vi alla prioriterar olika saker, tycker att det ska lägger tid och pengar på olika saker. Men för mig är detta en uppenbar grej att lägga pengar på och börja förändra. 

Mvh surtant :)

Högskola!

Tjollahopp!
Var visst ganska längesen jag skrev men så kan det va ibland 😉
Igår öppnade anmälan för att söka högskola till hösten och jag ska nog ta tag i migsjälv och söka! 
Har visserligen ett fast jobb men en högskoleutbildning vore ju inte helt fel 😊 har dock inte gjort högskoleprovet och chansen att jag kommer in med mina gymnasiebetyg är väl inte den största, men det är värt ett försök iaf :) 

Annars då, dehär med viktnedgången har fått tagit en paus. Jag tänker ju fortfarande på vad jag äter för jag ska absolut inte gå upp i vikt igen, men i nuläget är jag glad om det står still och ska inte tänka så mycket på att det ska gå neråt. Vill ju gå ner ca 10kilo till men det får ta den tid det tar.
Jag blir väldigt lätt "för" taggad och börjar typ svälta migsjälv för att gå ner och det är varken hälsosamt eller någonting som kommer hålla i längden. Så har valt att leva mer normalt ett tag och gå ner sakta men säkert ;) annars finns ju risken att man går upp allt när man väl börjar äta igen och det vill jag inte.. 

Just nu sover barnen och Kim jobbar, när han kommer hem drar jag iväg och jobbar natt. Ni vet ju hur vi lever så det behöver jag inte gå in på igen..... (Bitter tjej, och där har ni också en av alla anledningar till att jag vill plugga)

Ungarna gjorde en kladdkaka nu på förmiddagen som dom ska få till mellanmål sen, tror det kommer vara en glad pappa som kommer hem från jobbet och upptäcker det, haha! 

Nästa vecka (förhoppningvis) kommer det även en byggfirma hit och sätter klona i huset! Inte invändigt med planlösning å allt sånt vi grejar med, de sköter vi själva. Men utsidan däremot, nu ska vi äntligen få ett fint hus istället för att ha ett som ser ut som en rutten skokartong ;) haha! Det ska byggas ett helt nytt tak och sen ska vi även byta panel på huset så det blir grått med vita knutar ist för rött.. Ska även installera ny ventilation så vi kan andas gött ;) haha! Dock börjar vi med ventilationen och taket, får se om panelbytet blir i höst eller nästa vår. Det är liksom inte helt gratis och dessutom ska jag kanske börja plugga i höst så man vet aldrig hur ekonomin ser ut då! ;) 
Fransar!

Idag var jag och syrran iväg och gjorde nya, fina fransar! :) 
Hur skönt kommer de inte vara att vakna snygg varje morgon? ;) okej, så bra självförtroende har jag inte, men vakna iordninggjord varje morgon iaf! Satans skönt och jag är supernöjd 😃

Annars så har jag inget skoj att berätta, tänkte bara skryta lite 😉😘

Badhuset!

Nu var det ett tag sen!
Idag hade vi en ledig dag tillsammans, hela familjen. Helt sjukt men faktiskt sant, det händer ALDRIG så jag är överlycklig nu. 
När vi vaknade imorse åt vi frukost och klädde på oss sedan packade vi väskorna och drog till Avesta för att bada i badhuset :) vi hade superkul och mysigt, älskar att se barnen sådär extra lyckliga. Lyckliga över att få vara tillsammans allihop och göra något roligt. ❤️ gråter lite inombords över att vårt familjeliv inte ser ut så oftare. Att det alltid är jag och barnen för att Kim jobbar eller tvärs om. Mår så fuktansvärt dåligt över de, speciellt såna dagar som idag då jag såg hur barnen lyste dagen lång. Hur dom hela tiden ska visa oss båda när dom åker vattenrutschbana, hur dom påpekar att vi faktiskt ska äta lunch ute tillsammans, allihopa. Och så sorgen när dom frågar om någon av oss ska till jobbet snart.. 
Jag vill inget annat än att ge mina barn "ett normalt" familjeliv, där man umgås tillsammans och gör saker ihop. Det skulle innebära mer tid på förskolan för barnen, men även mycket lyckligare barn och föräldrar. 
Men nog om dom problemen. Vi hade iallafall en helt underbar förmiddag i badhuset med lek, skoj, mat, fika osv :) på eftermiddagen storhandlade vi, var in på djuraffären och köpte mer mat åt miley och åkte hem för att äta middag, tillsammans igen. Strax därefter somnade barnen, dom var helt slutkörda! :) 
Jag och Kim har kollat på film och myst i soffan, men nu kallar sängen på mig med! ;) 

Såhär låg pluttisarna och sov igår när jag gick och la mig:

Den kärleken dom ger till oss är stor, men störst är deras kärlek till varandra! Älskade barn, vad skulle jag göra utan er ❤️❤️❤️

Sol

Nu ska jag vara tråkig och snacka väder här, haha! Men visst är det alldeles underbart när solen lyser som den gjort idag?! Vilken energi man får, helt fantastiskt :) för att njuta lite extra av solen så gick jag till och från jobbet idag, superskönt! :) 


Moa mår bättre nu också. Lite trött är hon väl än men har lekt och busat under dager iaf, så härligt :) 

Annars är det inget speciellt som hänt, fast det är de väl aldrig ;) haha! 

Måste bjuda på en rolig bild från idag, kolla totto (Theo för er som inte vet att vi kallar honom så) nere i hörnet :D Fetto

Jag kommer bli ett fetto igen! 
Omständigheterna igår gjorde att jag aldrig rörde på mig.. Idag orkade jag verkligen inte men blev iaf en liten promenad på 4 km. 
Har även ätit kebabrulle, fan vad kass jag är..
Jag vill och är så jävla medveten, varför är jag ändå värdelös!? 
Pinsamt! 

Sovande tjej och busig lillebrorHjärnskakning

Igår runt 21.30 började Moa kräkas som bara den. Vi tänkte "wiho, magsjuka". Efter några timmar lugnade det ner sig och vi fick sova nån timme iaf. Imorse vid 6 när hon vakna och reste sig upp spydde hon rakt ut igen. Efter det började hon tjata efter mat, där tyckte vi det blev "konstigt". Man brukar ju inte vilja äta när man har magsjuka och spyr!? Hur som så åt hon två smörgåsar utan problem, och ingen spya av det. Tokigt. Sen var hon väldigt slö och förvirrad av sig men hon hade ju varit vaken på natten och spytt så det var ju inte konstigt om hon var trött? 
Men sen kom dendär tanken, Moa ramlade igår. Hon ramlade ner från soffan och slog i huvudet vid 17.30, bara en halvtimme efteråt sov hon, hon blir alltid så trött efter hon varit ledsen så hon somnade tidigt.
 Men vafan, slå i huvudet och sen börja spy!? Vi ringde 1177. Fick order därifrån om att åka till akuten i Västerås för dom trodde inte det var magsjuka, har hon slagit i huvudet och sen mår såhär måste det kollas upp. 
Åkte till Västerås och fick träffa den bästa läkaren jag någonsin mött! Moa hade fått hjärnskakning men ingen blödning eller så, så vi fick åka hem igen och Moa fick order om att vila. 
Hon har sen dess sovit middag i flera timmar och den vakna tiden har hon setat/legat i soffan och tittat på film. 

Blir så imponerad av henne, hon är så himla duktig! Hennes inställning har varit och är fantastisk och hon tar det så himla bra. 
Imorgon hoppas vi på att kunna busa och leka lite stillsamt mellan vilan! :) 

Världens duktigaste tjej Så jävla dålig!

Känner mig värdelös! 
Det har vart en hemsk vecka, både träningsmässigt och kostmässigt. Jag har ätit en massa skit och inte rört på mig alls. Kom nyss in efter en runda på 6km, är helt död. Är det möjligt att man tappar så himla mycket på 6 dagar utan träning? Tydligen! Nu är det skärpning som gäller, en snygg kropp får man fan inte av att lata på soffan.
Kommande veckor blir det att plåga kroppen så inåt-helvete för att kompensera! Träning å bra kost kan det aldrig bli för mycket av! 
Visst ser ni hur jävla trött jag är och hur jobbigt det var? Tänkte väl. 

Annars då, skulle ha jobbat natt idag men barnen blev lediga och sjuka så istället för att jobba ihop dom timmarna nån annan dag så tog jag komp. Underbart att ha plustimmar ligga som man kan ta av vid dessa tillfällen! 

Det var allt för denna gång, nu ska jag fortsätta ha dåligt samvete över veckan som vart. 
Söndag!

Då var även denna helg förbi, vad fort det går! 
Just nu ligger jag med en filt i soffan och käkar ben and jerrys! Det får man faktiskt göra en gång i månaden, när får ni lista ut själva ;) haha! 

Annars då? Kim har ju jobbat hela dagen så jag har försökt roa småkottarna. Har vart en elak och tråkig mamma idag, dom har nämligen inte fått leka nå ute! Dum jag känner mig, men ibland orkar man verkligen inte!? Vi har ju gjort massa annat nödvändigt ist, duschat, städat, tvättat, lagat mat, tagit disken och sånt skoj ni vet!? Men har såklart lekt en massa också. Vi hade även lite disco på eftermiddagen, haha! :) 

Imorgon ska vi åka och kolla på tapeter till vardagsrummet. Vet inte om jag nämnt det? Att vi håller på att göra om planlösningen i huset? Hur som så gör vi det. De som var datarum och theos rum förut är nu uppslaget och ska bli tv-rum! :) 
Men fan så svårt att välja tapeter! Jag och Kim har ju så olika stilar vilket ofta blir ett problem ;) men vi ska nog kriga oss igenom de valet med, haha! 
Ska även köpa gipsskivor å sånt tråkigt på Hedins för att bygga för en gammal dörröppning. 

Men nej, nu ska jag lägga in glassen i frysen innan den smälter och jag spyr! 
Ha de bra!RSS 2.0